Článek
Když mám nostalgickou náladu, dělávám si ho sama. I když se dá lehce najít přesný recept podle tehdejších norem, moje verze je trochu lehčí – s trochou zeleniny a dobrým pečivem dobře poslouží jako rychlá večeře nebo opravdu vydatná svačina. Majonézu doporučuju domácí a cibuli krájejte opravdu najemno a přidávejte ji podle chuti.
Postup
01.
Brambory a vejce uvařte ideálně den dopředu, budou se lépe krájet. Nebo je aspoň nechte pořádně vychladnout. Brambory oloupejte, nakrájejte na stejně velké kostičky o trochu menší než 1 x 1 cm a dejte do velké mísy.
02.
Bílou část jarní cibulky a okurky nakrájejte nadrobno a přidejte k bramborám.
03.
V menší misce dobře promíchejte suroviny na zálivku (místo citronové šťávy můžete použít lžíci láku z okurek) a vmíchejte do salátu. Ochutnejte a případně dosolte. Na závěr oloupejte vejce, také je nakrájejte na menší kostičky a už jenom zlehka vmíchejte.
04.
Nechte v chladu rozležet alespoň dvě hodiny. Salát podávejte ozdobený zelenými natěmi, s čerstvou zeleninou a křupavým pečivem.
Jestli si s jídlem rádi zavzpomínáte na staré časy, mohl by vám udělat radost i tradiční křupavý bramborák nebo klasická vajíčková smaženka.