Článek
Postup:
01.
Vajíčka dejte do vroucí vody, 9 až 10 minut je povařte, poté ihned zchlaďte studenou vodou a oloupejte.
02.
Mezitím, co se vajíčka vaří, nechte na troše oleje zesklovatět najemno pokrájenou velkou cibuli, přidejte nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, garam masalu (pokud ji neseženete, klidně použijte třeba kombinaci kari, papriky a římského kmínu), kurkumu, skořici, chilli a sůl, ještě chvilinku restujte a vmíchejte rajčata, kokosové mléko a bobkové listy. Asi patnáct minut povařte.
03.
Vyndejte bobkové listy, omáčku případně ještě tyčovým mixérem rozmixujte (bude tak mít pěkně krémovou konzistenci), vmíchejte mák, dochuťte limetkovou šťávou a přidejte vajíčka. Nechte chvilku prohřát a můžete podávat. Kari je nejlepší s rýží basmati nebo chlebovými plackami naan.
Tip: Jestli se vám nezdají vařená vajíčka, klidně do kari místo nich přidejte tofu či restované krevety nebo maso.
Souhlasíte, že rychlé nemusí znamenat odfláknuté?