Hlavní obsah
3,2
(101)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

K jaru neodmyslitelně patří vařená vajíčka, a to nejen o Velikonocích. Jak je zpracovat? Udělejte z nich pomazánku! Ozvláštnit ji můžete avokádem.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 ks šalotky
  • 4 ks vejce
  • 1 ks avokáda
Článek

Postup

01.

Vajíčka uvařte natvrdo, nechte zchladnout a nakrájejte.

02.

Přidejte vydlabanou dužinu avokáda, doplňte nasekanou šalotku, majonézu, sůl i pepř.

03.

Směs rozmixujte tyčovým mixérem na pastu. Podávejte s pečivem.

A jak připravujete vajíčkovou pomazánku vy?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 312 kJ
Bílkoviny30,52 g
Tuky90,62 g
Sacharidy22,62 g
Sůl2,35 g
SAFA15,52 g
Vláknina10,91 g
Cukry9,92 g
Související témata:

Načítám