Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Uvařená vejce prostě někdy zbydou a vy nevíte, co s nimi. Pokud jich doma pár máte, zpracujte je do vaječných kroket. Chutnají skoro jako smažák!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks vejce
  • 75 g tvrdého sýra
  • 3 lžíce bešamelové omáčky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 1 hrst strouhanky
Článek

Postup

01.

Sýr i vajíčka nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte bešamelovou omáčku, strouhanku, sůl a pepř.

02.

Z těsta tvořte menší kuličky asi o průměru 2 cm, které postupně obalujte v trojobalu, tedy nejdříve v mouce, pak rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

03.

Smažte na rozpáleném oleji asi 2 minuty, nechte okapat a podávejte jako přílohu.

Pokud máte radši klasiku, vyzkoušejte naše pikantní bramborové krokety.

Související témata:

Načítám