Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 170 °C. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem. Malou formu na bábovku vymažte tukem a vysypejte strouhaným kokosem. Kokos, který vám zůstane na dně, přidejte k mouce. Pokud máte formu větší, udělejte těsto ze 4 vajec.
Tip: Na bábovkovou formu se mi osvědčilo použít obyčejný olej a vetřít ho do všech záhybů pomocí papírové utěrky nebo mašlovačky.
VLÁČNÉ A VOŇAVÉ BÁBOVKY, KTERÉ VÁS OHROMÍ:
02.
Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Pak za stálého šlehání malým pramínkem přilévejte olej a vaječný koňak.
03.
Nakonec do hmoty opatrně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a škrobem. Těsto nalijte do formy a vložte do vyhřáté trouby. Pečte podle velikosti formy asi 45 minut.
Vaječný likér si můžete vyrobit sami s předstihem doma. Krásně se uleží. Máte-li rádi netradiční chutě, zkuste i pistáciový či perníčkový.