Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka a na pánvi ji na troše oleje nechte zezlátnout.
02.
Cuketu nastrouhejte nahrubo, na jednu porci jsou potřeba asi dvě hrsti – hodně se speče. Nastrouhanou cuketu přidejte na pánev k cibuli, která začíná zlátnout, a nechte ji osmahnout. Zbavíte se tak přebytečné vody. Promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně rozprostřená po celé ploše pánve.
03.
Vejce prošlehejte s trochou soli, pepře a muškátového květu. Nalijte je do pánve na cuketu a poklaďte kousky sýru feta. Omeletu smažte jen na mírném plameni, aby navrchu vejce zatuhla a vespod byla tak akorát dozlatova.
04.
Když jsou vejce na povrchu zatuhlá, omeletu překlopte, posypejte nasekanou petrželí, přeložte na talíř a ihned podávejte. Kdo chce, ten si omeletu může vychutnat s čerstvým domácím pečivem.
Cuketa a slaný řecký sýr feta jsou skvělá dvojka nejen v omeletě. Dejte si grilované cukety s fetou nebo cuketové karbanátky se sýrem a bylinkami.