Článek
Postup
01.
Rozklepněte vajíčka do misky, přidejte sůl, promíchejte a začněte smažit na pánvi na másle.
02.
Až se omeleta začne zatahovat, umístěte na jednu půlku nadrobenou fetu, hrášek i špenát (volba ingrediencí je variabilní – místo fety může být levnější, ale stále velice chutný balkánský sýr, hrášek se dá nahradit jinou vaší oblíbenou luštěninou, jako je třeba sterilovaná cizrna či fazole, špenát může být rozmrazený).
03.
Druhou půlkou omelety všechny ingredience přikryjte, ať vznikne „kapsa“, a nechte opéct dozlatova. Sýr by se měl začít jemně roztékat. Podávejte ihned se salátkem nebo zeleninovou oblohou.
Děláte si pořád dokola tentýž zeleninový salát jako přílohu? Máme pro vás tipy, jak ho udělat v podstatě stejně, ale v deseti obměnách!