Článek
Postup
01.
Vejce uvařená natvrdo oloupejte a oddělte žloutky od bílků. Bílky nakrájejte na drobné kostičky a schovejte si je v lednici, budou potřeba až při servírování.
02.
Na troše másla krátce orestujte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a další zeleninu.
03.
Pak vše zalejte asi 1,5 litrem vody, osolte a opepřete dle chuti, přidejte kostku zeleninového bujonu (anebo použijte poctivý domácí zeleninový vývar) a vařte, dokud zelenina nezměkne.
04.
Poté do vroucí polévky lisem na česnek protlačte všech šest uvařených žloutků, míchejte a minutku či dvě povařte. Při servírování do talíře s horkou polévkou nasypte vždy trochu nakrájených bílků a nechte je chvilinku prohřát. Dobrou chuť!
Pokaždé se trápíte s loupáním vajec? Ukážeme vám jak na to, podívejte se na naše 4 triky,