Článek
Postup
01.
Uzené maso nakrájejte na plátky a v pánvi jej na troše oleje opečte z obou stran dozlatova. Pak maso vyjměte.
02.
Do pánve přidejte trochu másla a nechte na něm zpěnit jemně nakrájenou cibulku, podle chuti můžete přidat i stroužek česneku. Zaprašte hladkou moukou a usmažte jíšku. Tu podlijte asi 2 dl vody a pořádně promíchejte, až vznikne hladká omáčka. Vraťte do ní maso, osolte, opepřete, strouhněte trošku muškátového oříšku a přidejte hrášek.
03.
Asi pět minut lehce provařte, až je hrášek měkký. Nakonec můžete hrášek lehce pomačkat, ale není to třeba. Podávejte s vařenými nebo opečenými bramborami anebo s bramborovou kaší.
Hrášek je skvělé zelené zpestření uprostřed zimy: i zmrazený si uchovává svoji kvalitu. Dejte si tenhle křupavý bůček s hráškovým pyré nebo vepřový plátek na hrášku s bramborovou kaší.