Článek
Postup
01.
Rýžový papír ponořte do vlažné vody a asi minutu ho nechte změknout. Poté počkejte, až okape, a položte ho na dřevěné prkénko. A můžete plnit, začněte blíž u sebe, počítejte, že budete papír s náplní později rolovat – první jsou bylinky.
02.
Na bylinky rozmístěte ochucený kokosový krém. Ten koupíte běžně v plechovce v oddělení asijských potravin. Příchuť je spíše na vás – zde šéfkuchař vybral krém s rozmixovanými makadamovými ořechy. Pokud neseženete ochucenou verzi – vyrobte si ji sami doma – třeba přidáním arašídů nebo mandlí do základního kokosového krému (skvělá je i kombinace kokosový krém + hořčice).
03.
Následují měsíčky pomela, grapefruitu a nasekaná chilli paprička. A teď máte na výběr! Buď sáhněte po předvařených oloupaných krevetách( přibližně 12 kousků), anebo je nahraďte kousky vařeného kuřecího masa, čerstvým lososem nebo třeba mozzarellou, což je ideální verze pro vegetariány. Na závěr pak přicházejí na řadu lupínky, které budou prosvítat přes papír a lehce křupat. Jen je lehce rozmělněte mezi prsty.
04.
A teď už zbývá jen omáčka! V misce propojte citronovou šťávu, nasekanou chilli papričku, česnek, rybí omáčku a cukr. Vše míchejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
Rolky nakrájejte na špalíčky, ozdobte je proužky chilli papričky a podávejte spolu s omáčkou.