Článek
Postup
01.
Nad vodní lázní rozpusťte pokrájené máslo s rozlámanou bílou čokoládou. Poté odstavte a nechte trochu zchladnout.
02.
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Cukr přidávejte postupně a šlehejte minimálně 5 minut. Přidejte citronovou šťávu s kůrou a pak postupně přilévejte tenkým čúrkem rozpuštěné máslo s čokoládou. Vše pečlivě prošlehejte.
03.
Ke směsi prosejte mouku a jemně ji vmíchejte. Nakonec přidejte celé oloupané mandle a směs nalejte do formy o velikosti 20 x 30 cm vyložené pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C přibližně 25 minut, dokud se na povrchu neobjeví lehce popraskaná krusta.
04.
Blondies nechte úplně vychladnout, a teprve poté nakrájejte na menší porce. Můžete ozdobit nastrouhanou citronovou kůrou.
Vyzkoušejte další tři skvělé moučníky z bílé čokolády!