Článek
Jahod není nikdy dost. Proto se nebojte přimíchat voňavé červené plody do kyprých tvarohových muffinů, které se vám budou rozplývat na jazyku.
Tvarohové muffiny s jahodami a šlehačkou
Na 10 ks budete potřebovat: 60 g cukru, 50 g másla, 2 vejce (žloutky oddělené od bílků), 250 g polotučného měkkého tvarohu, 100 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, asi 10 středně velkých jahod, ušlehanou smetanu a moučkový cukr na ozdobení
Postup: Cukr utřete s máslem ve větší míse. Postupně zašlehejte žloutky a přimíchejte tvaroh. Bílky vyšlehejte do tuha a opatrně vmíchejte do směsi. Přisypte mouku smíchanou s kypřicím práškem, hrst jahod pokrájených na kousky a promíchejte.
Vzniklé těsto rozdělte do formiček na muffiny. Formičky plňte asi 1 až 2 cm pod okraj. Na těsto můžete ještě rozprostřít pár slabých plátků jahod. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 35 minut.
Po vychladnutí ozdobte šlehačkou oslazenou moučkovým cukrem a navrch položte rozkrojenou jahodu. Muffiny můžete zkrášlit lístky máty nebo meduňky.
A jaký je váš nejoblíbenější jahodový recept?