Článek
Postup
01.
Oloupejte hrušky, zbavte je jádřince, ale stopku nechte. Do hrnce nalejte vodu, cukr, víno, přidejte skořici, citronovou kůru a přiveďte vše k varu. Dejte do lázně hrušky a vařte je na mírném ohni 10 minut. Vyndejte je, nechte zchladnout.
02.
Mezitím rozválejte listové těsto tak, abyste z něj mohli nakrájet asi 40 cm dlouhé pruhy o šířce 1,5 centimetru. Hrušky mírně obalte v třtinovém cukru a odspoda na ně namotejte hady z těsta. Potřete je vajíčkem, posaďte na plech a pečte 30 minut při 180 stupních. Kdo chce, může je ozdobit lístečky ze zbytku těsta.
Další ze způsobů, jak jednoduše připravit dezert z hrušek je, je uvařit v kořeněném víně.