Článek
Postup
01.
Nejprve si nakrájejte na malé kostičky tyrolskou slaninu a na pánvi ji orestujte. Pustí tuk, takže nepřidávejte do pánve žádný olej. Poté ji nechte zchladnout.
02.
Mezitím si nakrájejte rohlíky také na malé kostičky. Dejte je do větší mísy a zalijte je smetanou (ale klidně můžete použít i mléko). Přidejte dvě celá vejce, zchladlou slaninu, nasekanou petrželku a špetku muškátového květu. Vše zamíchejte.
03.
Dejte vařit vývar a do něho přidejte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vařte, dokud nezměkne (asi 10 minut).
04.
Větší hrnec naplňte asi do 2/3 vodou, přidejte lžičku soli a dejte vařit. Do směsi na knedlíky začněte postupně přisypávat strouhanku, aby měla takovou konzistenci, že z ní půjdou pohodlně vytvarovat knedlíky velikosti golfových míčků. Knedlíky dejte ve dvou várkách vařit do vody asi na 7 minut.
05.
Špekové knedlíky podávejte v polévkových talířích s vývarem, zeleninou, posypané nasekanou čerstvou pažitkou.
Tento recept můžete klidně použít i v jídlech, kde budou špekové knedlíky figurovat jako příloha. Projděte si našeho průvodce přílohami, knedlíky vás překvapí.