Hlavní obsah
2,9
(14)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dochází vám inspirace, co k pivu nebo vínu pro hosty? Zkuste to hezky česky a rovnou se škvarky.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 placek
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g škvarků
  • 1 lžíce sádla
  • 1 ks vejce
  • 250 g kysaného zelí
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička kmínu
Článek

Postup

01.

Sádlo rozehřejte a škvarky nakrájejte najemno. Obojí přidejte k mouce, vejci i zelí, které jste přecedili a překrájeli. Dolaďte solí, pepřem i kmínem a vytvořte těsto, které drží při sobě.

02.

Z těsta pak tvořte placičky vysoké asi půl centimetru, rozložte je na plech s pečicím papírem a pečte 25–30 minut při 180 stupních Celsia.

K pivu či vínu se také báječně hodí škvarkové jednohubky, tzv. pagáče, jsou výborné.

Související témata:

Načítám