Hlavní obsah
3,1
(136)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Syrečky (či správněji tvarůžky) buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do první skupiny, vyzkoušejte skvělou pomazánku!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g olomouckých tvarůžků
  • 250 ml světlého piva
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

3 malá nebo 2 velká balení tvarůžků nahrubo nastrouhejte nebo pokrájejte na kostičky, vsypejte do rendlíku a zalijte 300 ml vývaru pro jemnější chuť nebo stejným množstvím světlého piva pro chuť výraznější. Zbylé pivo vypijte.

02.

Přidejte koření dle chuti: špetku drceného kmínu, lžičku sladké či pálivé papriky, čerstvě mletý pepř i chilli. Přiveďte k varu a za občasného míchání několik minut povařte, aby se syrečky úplně rozpustily.

03.

Když je směs hladká, nalijte ji do vyčištěné sklenice, nechte vychladnout, poté zavřete a uchovávejte v lednici. Na povrchu se vytvoří škraloup, který se ale po 2 až 3 dnech rozpustí. Ani dříve ale na chuti pomazánce neubírá.

04.

Podávejte na topinkách s čerstvou cibulí, hořčicí nebo třeba kyselou okurkou. Nejlepší je samozřejmě s pivem. Když budete používat pouze čistý nůž (nebo na sklenici zapomenete), pomazánka v lednici vydrží kolem dvou týdnů.

Jaká je vaše oblíbená pomazánka? Napište nám recept!

Související témata:

Načítám