Článek
Postup
01.
3 malá nebo 2 velká balení tvarůžků nahrubo nastrouhejte nebo pokrájejte na kostičky, vsypejte do rendlíku a zalijte 300 ml vývaru pro jemnější chuť nebo stejným množstvím světlého piva pro chuť výraznější. Zbylé pivo vypijte.
02.
Přidejte koření dle chuti: špetku drceného kmínu, lžičku sladké či pálivé papriky, čerstvě mletý pepř i chilli. Přiveďte k varu a za občasného míchání několik minut povařte, aby se syrečky úplně rozpustily.
03.
Když je směs hladká, nalijte ji do vyčištěné sklenice, nechte vychladnout, poté zavřete a uchovávejte v lednici. Na povrchu se vytvoří škraloup, který se ale po 2 až 3 dnech rozpustí. Ani dříve ale na chuti pomazánce neubírá.
04.
Podávejte na topinkách s čerstvou cibulí, hořčicí nebo třeba kyselou okurkou. Nejlepší je samozřejmě s pivem. Když budete používat pouze čistý nůž (nebo na sklenici zapomenete), pomazánka v lednici vydrží kolem dvou týdnů.
Jaká je vaše oblíbená pomazánka? Napište nám recept!