Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte jogurt a na kousky nakrájené změklé máslo. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto. Zabalte ho do folie a nechte ho odpočinout v chladu.
02.
Mezitím nastrouhejte jablka na hrubém struhadle a poté je smíchejte s jedním balíčkem skořicového cukru. Tvaroh dejte do misky a promíchejte s cukrem a škrobem.
03.
Vychladlé těsto vyválejte do obdélníku. Potřete ho vrstvou tvarohu tak, aby okraje zůstaly volné. Přidejte rovnoměrně vrstvu jablek a závin opatrně zatočte. Těsto na okrajích i po délce pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila.
04.
Takto připravený závin přeneste do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Můžete jej položit i na plech, ale ve formě bude krásně držet tvar. Navrchu ho na několika místech propíchněte vidličkou a nakonec posypte druhým sáčkem skořicového cukru.
05.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 až 30 minut. Hotový závin nechte vychladnout a poté nakrájejte. Chutná skvěle i s hruškami nebo švestkami.
Také můžete zkusit ještě o něco sofistikovanější dezert – pomerančový koláč s jogurtem a čokoládou.