Článek
Postup
01.
Do velké mísy dejte mouku, krupicový a vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo a rukama vypracujte drobenku.
02.
Dvě třetiny drobenky rozprostřete na dno máslem vymazané kulaté koláčové formy. Základ koláče dejte péct na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
03.
Mezitím ušlehejte tvaroh s cukrem, vejcem, vanilkovým pudinkem a citronovou šťávou. Vmíchejte drobné lesní ovoce, nakrájené jahody nebo meruňky. Ovoce vybírejte podle chuti a sezony. Navrch dejte zbylou drobenku a koláč vraťte do trouby. Teplotu stáhněte na 180 °C a koláč pečte asi 30 minut.
Tip: Do drobenky, kterou budete sypat navrch koláče, můžete přidat ještě ¼ lžičky drcené vanilky.
Vyzkoušejte další tvarohový koláč s ovocem.