Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Pro milovníky dezertů se sněhem z bílků přinášíme tip na tvarohový dort, který se krásně hodí do zimního období.

10 min.
Příprava
47 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 cm průměr formy
  • 400 g měkkého tvarohu
  • 5 ks vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 30 ml oleje
  • 450 ml mléka
  • 1 balení listového těsta
  • 1 sáček vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a vyváleným listovým těstem.

02.

V misce spojte tvaroh, žloutky, cukr moučku, pudinkové prášky, olej i mléko, metličkou vše důkladně rozmíchejte a těsto nalijte do připravené formy. Dort vložte do trouby a pečte ho při 180 stupních Celsia zhruba 30 minut.

03.

Poté ho vyndejte a pokryjte sněhovou čepicí. Tu jste připravili vyšleháním bílků v tuhý sníh a letmým promícháním s vanilkovým cukrem. Vraťte do trouby a asi 17 minut dort dopékejte při 160 stupních Celsia.

Energetická hodnota celkem - 20 cm průměr formy
Energie13 812 kJ
Bílkoviny112,27 g
Tuky133,77 g
Sacharidy408,63 g
Sůl4,2 g
SAFA56,08 g
Vláknina3,95 g
Cukry252,8 g
Související témata:

Načítám