Článek
Postup
01.
Rozinky namočte do rumu a přiveďte k varu, pak vmíchejte kandovanou kůru. Odstavte a nechte bobtnat, než si připravíte zbytek.
02.
Změklé máslo šlehejte s cukrem a vejci pět minut do pěny, přidejte všechno koření, vanilku, sůl, mouku, kypřicí prášek a tvaroh a vypracujte hutné těsto. Vmíchejte rozinky s kůrou i rumem, který se nevsákl, dále nasekanou čokoládu a mandle a těstem naplňte vymazanou a vysypanou formu na biskupský chlebíček.
03.
Pečte při 160 °C asi 50 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Nechte chvilku chladnout ve formě a poté vyklopte.
Máte rádi v těstě tvaroh, jogurt či kefír? Výtečný je i tvarohový biskupský chlebíček s borůvkami nebo lehký jogurtový chlebíček s citronem. Zkuste i kefírový perník s vločkami a medovou polevou.