Článek
Postup
01.
Nejprve si upečte piškot. Žloutky vyšlehejte spolu s horkou vodou a polovinou cukru do hladké pěny. Pak do nich opatrně přimíchejte zbytek cukru, oba druhy mouky a sníh ze dvou bílků. Plech vystelte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřete do vrstvy silné asi 4 mm. Skvělým pomocníkem vám jistě bude cukrářská stěrka.
02.
Plech s těstem pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 10–12 minut dorůžova.
03.
Hotové těsto nechte zchladnout, a pak z něj kulatou formičkou o průměru asi 4 cm vykrájejte kolečka (pokud formičku nemáte, vystačíte si i s malým hrníčkem a nožem). Mělo by jich být 24.
04.
Tvaroh rozmíchejte s cukrem nebo sirupem a pomocí cukrářské zdobičky udělejte na 2/3 piškotových koleček kroužky z tvarohu a na ten na kraje přimáčkněte borůvky a maliny. Na posledních 8 piškotků udělejte malý kopeček a na ozdobu přimáčkněte borůvku a malinu. Pokud máte malé výhonky máty, budou jim slušet i ty.
05.
Postupně na sebe vrstvěte piškotky s tvarohem a ovocem tak, aby vznikly třípatrové „sendviče“ s ozdobou nahoře. Potěší oko i chuťové buňky!
Z lesního ovoce můžete udělat i zmrzlinu, a to dietní.