Článek
Postup
01.
Tvaroh, žloutky, mléko a vanilkový extrakt prošlehejte metličkou. Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli, máslo rozpusťte, z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do tvarohové směsi vmíchejte mouku s cukrem a rozpuštěné máslo. Když je směs téměř hladká, opatrně vmíchejte i sníh z bílků.
02.
V pánvi rozehřejte kapku oleje a opečte na ní lívance z obou stran dozlatova. Mezitím blumy zbavte pecek a nakrájejte na osminky. V jiné pánvi rozehřejte máslo, přidejte nakrájené blumy, podle chuti můžete přidat trochu třtinového cukru, a snítku tymiánu. Poduste, dokud blumy nepustí šťávu a lehce se neopečou.
03.
Hotové lívance podávejte s blumami a poprášené moučkovým cukrem.
V sezoně blumy nahraďte meruňkami, broskvemi nebo třeba švestkami. Máte rádi lívance?