Článek
Postup
01.
Do mísy dejte tvaroh, vejce, mouku a vše dobře promíchejte. Doplňte rozpuštěné máslo i sůl a rukama rychle vypracujte chladné těsto. Z něj ihned oddělujte části, ze kterých v dlaních tvořte placičky. Do středu každé naložte po ostružině a malině a zabalte je v hladký knedlík.
02.
Tvarohové knedlíky vařte v osolené vodě 6–7 minut, dokud nevyplavou na povrch. Pak je vyndejte, zalejte rozpuštěným máslem a nechte mírně zchladnout.
03.
Zakysanou smetanu smíchejte s medem. Knedlíky podávejte přelité máslem, posypané moučkovým cukrem s kopečkem sladké zakysanky a rozmačkaným zbytkem ovoce.
Pokud vám nějaké ovoce zbude, upečte k odpolední kávě pudinkové řezy s ostružinami.