Článek
Postup
01.
Žloutky utřete s cukrem a vodou do pěny.
02.
V jiné misce vyšlehejte sníh z bílků a lehce ho spolu s moukou a kakaem vmíchejte do žloutků. Můžete přidat kapku rumu pro lepší chuť.
03.
Těsto rozetřete na malý plech vystlaný pečicím papírem a pečte 15 minut při teplotě 200 stupňů, v horkovzdušné troubě stačí na 180 stupňů.
04.
Po upečení roládu ještě teplou zaviňte i s pečicím papírem a nechte vychladnout. Vychladlou roládu rozbalte a papír opatrně odlepte.
05.
Šlehačku vyšlehejte dotuha a smíchejte ji s tvarohem a cukrem. Směs rovnoměrně rozetřete na těsto, poklaďte ho jahodami nakrájenými na malinké kousky a roládu opět zaviňte.
06.
Hotovu roládu nechte v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a druhý den můžete ještě potřít povrch zbytkem tvarohu se šlehačkou a ozdobit kousky jahod a lístečky máty. Dobrou chuť!
Další vynikající roláda, kterou rozhodně musíte zkusit, je pruhovaná s broskvemi.