Hlavní obsah
1,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Rolády jsou podobně jako bábovky jedním z nejoblíbenějších moučníků. Zkuste tu jahodovou a tvarohovou náplní.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 3 ks vejce
  • 50 g cukru krystal
  • 50 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce horké vody
  • 1 panák rumu
Náplň a zdobení
  • 250 g tvarohu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru moučka
  • 250 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete s cukrem a vodou do pěny.

02.

V jiné misce vyšlehejte sníh z bílků a lehce ho spolu s moukou a kakaem vmíchejte do žloutků. Můžete přidat kapku rumu pro lepší chuť.

03.

Těsto rozetřete na malý plech vystlaný pečicím papírem a pečte 15 minut při teplotě 200 stupňů, v horkovzdušné troubě stačí na 180 stupňů.

04.

Po upečení roládu ještě teplou zaviňte i s pečicím papírem a nechte vychladnout. Vychladlou roládu rozbalte a papír opatrně odlepte.

05.

Šlehačku vyšlehejte dotuha a smíchejte ji s tvarohem a cukrem. Směs rovnoměrně rozetřete na těsto, poklaďte ho jahodami nakrájenými na malinké kousky a roládu opět zaviňte.

06.

Hotovu roládu nechte v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a druhý den můžete ještě potřít povrch zbytkem tvarohu se šlehačkou a ozdobit kousky jahod a lístečky máty. Dobrou chuť!

Další vynikající roláda, kterou rozhodně musíte zkusit, je pruhovaná s broskvemi.

Související témata:

Načítám