Článek
Postup
01.
Do mísy vložte mouku, cukr, změklý tuk, vejce i prášek do pečiva a rukama vypracujte pevné těsto. Rozdělte ho na dvě poloviny a každou zvlášť vyválejte. Prvním plátem vystelte plech s pečicím papírem.
02.
Poté smíchejte tvaroh, žloutky, mléko a vanilkové cukry. Rebarboru očistěte, nakrájejte na menší kousky a přimíchejte je do náplně. Krém pak rozprostřete po plechu. Vrstvu překryjte druhým, vyváleným, plátem těsta.
03.
Teď už jen vyšlehejte bílky spolu s vanilkovým cukrem a špetkou soli. Sněhovou čepicí opatrně pokryjte horní vrstvu těsta a vše dejte péct při 180 stupních Celsia asi na 45 minut. Krájejte až zcela vystydlé!
Spojení tvarohu a šťavnaté rebarbory je skvělé, vyzkoušejte náš koláč ještě dnes!