Článek
Postup
01.
Příprava pomazánky je velmi jednoduchá. Kedlubnu očistěte, zbavte dřevnaté části kolem stonku a nastrouhejte nahrubo. Stejně tak nahrubo nastrouhejte ředkvičky a kousek mrkve. Šalotku nakrájejte najemno.
POCITVÝ RECEPT NA DOBROU POMAZÁNKU SE VŽDYCKY HODÍ
02.
Připravenou zeleninu smíchejte s tvarohem, podle potřeby můžete naředit trošičkou mléka. Dochuťte solí, pepřem a utřeným malým stroužkem česneku. Přidat můžete i bylinky - výborný je tymián nebo saturejka.
03.
Podávejte na čerstvém pečivu nebo topince z bílého chleba. A když se budete chtít vytáhnout, upečte trhací houstičky se sýrem!
Kedlubny jsou perfektní i při tepelné úpravě. Nevěříte? Zkuste na vlastní chuťové pohárky krémové zadělávané kedlubny, maďarské pečené kedlubny plněné mletým masem nebo skvělý recept na dušené kedlubny s mrkví, pórkem a bramborami z jednoho hrnce.