Hlavní obsah
3,6
(44)
Foto: Igor Dutina, Shutterstock.com

Foto: Igor Dutina, Shutterstock.com

Jednou z prvních jarních zelenin je cibulka s lehce pikantní zelenou natí. Využijte ji ve studené kuchyni a vyrobte si rychlou pomazánku, která je plná bílkovin. Cibulka pomazánce navíc dodá svěží jarní barvu, ale i šmrnc. Na snídani, svačinu i studenou večeři je jako stvořená.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 100 g zakysané smetany
  • 4 stonky jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 ks citronu
Článek

Jarní, jinak také lahůdková cibulka, má jemnější chuť než klasická cibule. Proto pomazánky a pokrmy s ní často chutnají i dětem. Pokud ji však chystáte jen pro dospělé strávníky, klidně přidejte o stroužek česneku navíc nebo vmíchejte špetku chilli.

Postup

01.

Tvaroh a zakysanou smetanu smíchejte v misce. Jarní cibulku nakrájejte na jemná kolečka, bílou část na půlkolečka a česnek utřete. Oboje vmíchejte do tvarohu. Podle chuti přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Nejlepší je pomazánka na tmavém pečivu nebo kváskovém chlebu.

K pomazánce se samozřejmě nejlépe hodí čerstvé pečivo. Zkuste si upéct domácí!

Načítám