Článek
Postup
01.
Máslo, tvaroh a vejce vyndejte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu. Troubu zapněte na 180 stupňů. Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky a meruňky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky. Měkké máslo dejte do mísy a spolu s cukrem ho vyšlehejte do pěny. Pak do něj postupně zašlehejte také všechny žloutky a kostku tvarohu.
02.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh (metly nejdřív důkladně omyjte, jinak ze sněhu nic nebude!) a ten pak střídavě s moukou vmíchejte do máslovo-žloutkového základu.
03.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy, rovnoměrně ho rozprostřete, a pak do něj zamačkejte kousky meruněk. Nakonec koláč zasypte hrstí mandlových lupínků, které jste nejdřív podrtili v dlani. Teď už stačí strčit do trouby a péct asi 35 minut dozlatova.
A co byste řekli na vynikající džem? Recept máme zde: snadná meruňková zavařenina.