Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny. Sáhněte raději po vínu bez peciček. Pokud ho neseženete, rozpůlte ho a vypeckujte.
02.
Olej prošlehejte s cukrem.
03.
Přidejte citronovou kůru, sůl, vanilku a obě vejce.
04.
Vmíchejte tvaroh a prosátou mouku se sodou či kypřicím práškem.
05.
Omyté hrozny smíchejte s trochou mouky, aby v těstě neklesly ke dnu a zůstaly v bábovce rovnoměrně rozmístěné. Opatrně je vmíchejte do těsta.
06.
Těsto rozetřete do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C 40 až 50 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Bábovku nechte 10 minut chladnout ve formě a poté vyklopte.
07.
Přidat můžete i polevu z moučkového cukru a asi dvou lžic červeného vína. Pro hladší strukturu polevy ji krátce zahřejte na plotně, nebo v mikrovlnné troubě.
08.
Polevu nalijte na bábovku a nechte zatuhnout.
09.
Dozdobte dalšími hrozny, nebo rovnou podávejte!
Tip: Místo citronové kůry přidejte do těsta pár lžic suchého bílého vína.
Že je pečení s hroznovým vínem nezvyklé? A zkusili jste už kuře s pečenými hrozny, sýrem i přílohou z jedné pánve? To je teprve ta správná podzimní dobrota!