Článek
Postup
01.
Změklé máslo utřete spolu s cukrem a se žloutky do hladké pěny. Do té pak postupně vmíchejte mouku prosátou s práškem do pečiva a citronovou kůru.
02.
Těsto rozprostřete do vymazané a vysypané koláčové formy a opatrně na ně namažte skleničku malinového džemu. Čím více, tím lépe! V létě můžete těsto rovnou poklást malinami!
03.
Navrch patří následující tvarohová náplň: Tvaroh, máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutky a mleté mandle metlou vyšlehejte dohladka a nakonec vmíchejte sníh z bílků. Povrch koláče posypte mandlovými lupínky a dejte péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
04.
Pokud máte radši než koláč řezy, připravte těsto z 1,5 dávky uvedených surovin. Polovinu těsta pak nalijte do formy nebo na plech a postupně na ně navrstvěte tvarohovou náplň, mražené nebo čerstvé maliny (použít lze ale samozřejmě jakékoliv ovoce) a druhou vrstvu těsta. Tu pomažte silně džemem a posypejte mandlemi.
Nechce se vám péct ale honí vás mlsná? Připravte si nepečený letní malinový cheesecake s bezem.