Hlavní obsah
3,0
(4)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Tvarohové koláče a řezy se těší neustálé přízni strávníků, a tak jsme se rozhodli i my přinést svůj tip. Ochutnejte tvarohový koláč s malinami a mandlemi.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 125 g másla
  • 4 ks žloutků
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 100 g mandlových lupínků
  • 200 g malinové marmelády
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce hrubé mouky
Náplň
  • 500 g tvarohu
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • 4 lžíce másla
  • 100 g cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrst malin
Článek

Postup

01.

Změklé máslo utřete spolu s cukrem a se žloutky do hladké pěny. Do té pak postupně vmíchejte mouku prosátou s práškem do pečiva a citronovou kůru.

02.

Těsto rozprostřete do vymazané a vysypané koláčové formy a opatrně na ně namažte skleničku malinového džemu. Čím více, tím lépe! V létě můžete těsto rovnou poklást malinami!

03.

Navrch patří následující tvarohová náplň: Tvaroh, máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutky a mleté mandle metlou vyšlehejte dohladka a nakonec vmíchejte sníh z bílků. Povrch koláče posypte mandlovými lupínky a dejte péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

04.

Pokud máte radši než koláč řezy, připravte těsto z 1,5 dávky uvedených surovin. Polovinu těsta pak nalijte do formy nebo na plech a postupně na ně navrstvěte tvarohovou náplň, mražené nebo čerstvé maliny (použít lze ale samozřejmě jakékoliv ovoce) a druhou vrstvu těsta. Tu pomažte silně džemem a posypejte mandlemi.

Nechce se vám péct ale honí vás mlsná? Připravte si nepečený letní malinový cheesecake s bezem.

Související témata:

Načítám