Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Na svačinu, oběd i lehkou večeři oceníte nejen uprostřed parného léta nějaký dobrý salát. Co třeba udělat ho tentokrát s tuňákem? Ten salátu dodá i nějakou tu bílkovinu a pochutná si i masomilný chlap.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 400 g tuňáka v oleji
  • 2 ks vejce
  • 4 stonky jarní cibulky
  • 60 g parmazánu
  • 2 plátky chleba
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 100 ml majonézy
Článek

Postup

01.

Salát natrhejte na malé kousky a dejte do mísy. Tuňáka, uvařená a oloupaná vejce a jarní cibulku pokrájejte na kousky, a spolu s parmazánem smíchejte se salátem. V topinkovači opečte plátky chleba, které poté nakrájejte na kostičky a přidejte k salátu. Salát osolte, opepřete, zakápněte podle chuti trochou vinného octa a přidejte majonézu. Vše dobře promíchejte a můžete podávat.

Související témata:

Načítám