Článek
Postup
01.
Pekáček či formu vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C a červenou papriku nakrájejte nadrobno. Tuňáka slijte a při přípravě použijte jen rybí maso. Vzít můžete dvě menší konzervy (80 g), nebo jednu velkou (170 g).
02.
Do větší mísy dejte všechny suroviny: tuňáka z konzervy, sýr, vejce, nakrájenou papriku a kukuřici. Ochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
Tip: Tuňákový koláč můžete servírovat i s vařeným bramborem jako plnohodnotný oběd. Přidat do něj lze i oblíbenou bylinku.
S TUŃÁKEM V KONZERVĚ SE DAJÍ DĚLAT HOTOVÉ ZÁZRAKY
03.
Směs vlijte do pekáčku a dejte péct do vyhřáté trouby na 30 minut. Po upečení nechte koláč vystydnout, aby se lépe krájel.
Tip: Tuňákový koláč je skvělý i studený další den.
Vyzkoušejte další fitness recepty, třeba kuskusový salát s tuňákem nebo zdravé tuňákové placičky, které může i váš pejsek (vy si je osolte až hotové).