Hlavní obsah
2,9
(412)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Hledáte jednoduchý, zdravý, sytý (a přitom dietní) a navíc opravdu dobrý recept na teplou večeři či rychlé pohoštění? Vyzkoušejte tento nejjednodušší slaný koláč. Neděláte ani nekupujete těsto a nepotřebujete mouku. Je plný bílkovin a má jen minimum sacharidů. A chutná i studený!

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 20 × 20 cm
Koláč
  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 kelímky cottage sýru
  • 5 ks vejce
  • 1 ks červené papriky
  • 100 g kukuřice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Pekáček či formu vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C a červenou papriku nakrájejte nadrobno. Tuňáka slijte a při přípravě použijte jen rybí maso. Vzít můžete dvě menší konzervy (80 g), nebo jednu velkou (170 g).

02.

Do větší mísy dejte všechny suroviny: tuňáka z konzervy, sýr, vejce, nakrájenou papriku a kukuřici. Ochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte. 

Tip: Tuňákový koláč můžete servírovat i s vařeným bramborem jako plnohodnotný oběd. Přidat do něj lze i oblíbenou bylinku.

03.

Směs vlijte do pekáčku a dejte péct do vyhřáté trouby na 30 minut. Po upečení nechte koláč vystydnout, aby se lépe krájel. 

Tip: Tuňákový koláč je skvělý i studený další den.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Tak jednoduchý a přitom tak dobrý! Takhle vypadá nejjednodušší slaný koláčFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte další fitness recepty, třeba kuskusový salát s tuňákem nebo zdravé tuňákové placičky, které může i váš pejsek (vy si je osolte až hotové).

Související témata:

Načítám