Hlavní obsah
4,3
(13)
Foto: Lukas Hejtman, Shutterstock.com

Tuňákový burger je nabitý bílkovinami a chudý na tuky. Dodá energii a nezatíží žaludekFoto: Lukas Hejtman, Shutterstock.com

Pro vysoký obsah bílkovin, nízký obsah tuků i pro celkovou lahodnost si připravte burger z tuňáka. Dodá energii a nezatíží žaludek, a navíc skvěle chutná!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 180 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 ks vejce
  • 2 ks celozrnné bulky
  • 60 g čerstvého sýra
  • 2 listy římského salátu
  • 1 ks rajčat
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Ve středně velké misce smíchejte dohromady ovesné vločky, tuňáka (klidně použijte i toho z konzervy), vejce, salsu a pokrájenou cibuli. Směs rozdělte na polovinu a vytvořte dva karbanátky. Na pánvi pak rozehřejte olej a karbanátky osmahněte po dobu 5 minut z každé strany. Na hotové dejte sýr, pánev zakryjte pokličkou a nechte sýr rozpustit.

02.

Dejte do rozkrojené celozrnné bulky vždy jeden karbanátek se sýrem a jeden list salátu a dle chuti další zeleninu, třeba nakrájená rajčata.

Další recepty na zdravé burgery najdete zde!

Načítám