Hlavní obsah
3,4
(105)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Výmluvy, že máte málo času, a proto se nestíháte kvalitně najíst, nepřijímáme! Sýrovou quesadillu máte totiž hotovou do 10 minut a pokaždé ji můžete naplnit něčím jiným. Třeba jako my krémovým tuňákem a odškrtnout si tak rovnou i přísun ryb, co vy na to?

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na quesadilly (místo jarní můžete dát klasickou cibulku)
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 ks jarní cibulky
  • 100 g čerstvého krémového sýru
  • 1 hrst listového špenátu
  • 1 hrst sýra
  • 2 ks tortilly
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Můžete přidat
  • 1 lžíce kukuřice
  • 4 ks oliv černých
  • 1/2 ks avokáda
  • 2 špetky chilli
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Tuňáka slijte (já dala velkou plechovku v oleji, 120 gramů čisté váhy) a vidličkou promíchejte s nasekanou jarní cibulkou, kostkou žervé, trochou soli a čerstvě mletého pepře a špenátem. Ten se hodí jak čerstvý spařený v cedníku vroucí vodou, tak rozmrazený.

02.

Touto směsí potřete vždy polovinu tortilly, posypejte sýrem (čedar, mozzarella, gouda) a čistou část placky přehněte přes náplň.

03.

Pánev potřete trochou oleje a tortilly na ní z obou stran pár minut opečte. Pokrájejte na třetinky a podávejte jen tak nebo s lehkým salátem, který si připravíte během opékání. Já jen smíchala pokrájené rajče, cibulku, sůl, pepř, trochu octa a bazalku.

Tip: Do náplně můžete přidat kukuřici, fazole, nasekané olivy nebo třeba kousky avokáda a dochutit i chilli, česnekem a čerstvou bazalkou či koriandrem.

Chcete se dobře najíst i během pracovního týdne, kdy nemáte na vaření moc času? Zkuste moje oblíbené čočkové kari z jednoho hrnce, klasické špagety carbonara nebo minutkový cibulový guláš.

Načítám