Článek
Postup
01.
Tuňáka slijte (já dala velkou plechovku v oleji, 120 gramů čisté váhy) a vidličkou promíchejte s nasekanou jarní cibulkou, kostkou žervé, trochou soli a čerstvě mletého pepře a špenátem. Ten se hodí jak čerstvý spařený v cedníku vroucí vodou, tak rozmrazený.
02.
Touto směsí potřete vždy polovinu tortilly, posypejte sýrem (čedar, mozzarella, gouda) a čistou část placky přehněte přes náplň.
03.
Pánev potřete trochou oleje a tortilly na ní z obou stran pár minut opečte. Pokrájejte na třetinky a podávejte jen tak nebo s lehkým salátem, který si připravíte během opékání. Já jen smíchala pokrájené rajče, cibulku, sůl, pepř, trochu octa a bazalku.
Tip: Do náplně můžete přidat kukuřici, fazole, nasekané olivy nebo třeba kousky avokáda a dochutit i chilli, česnekem a čerstvou bazalkou či koriandrem.
Chcete se dobře najíst i během pracovního týdne, kdy nemáte na vaření moc času? Zkuste moje oblíbené čočkové kari z jednoho hrnce, klasické špagety carbonara nebo minutkový cibulový guláš.