Článek
Postup
01.
Tuňáka (plechovka se 120 gramy pevného podílu) slijte. Stejně tak se hodí konzervovaný losos, uzená makrela (tam jen pozor na kostičky) i klasické šproty či sardinky, klidně v tomatě.
MÁTE DOMA KONZERVU TUŇÁKA?
02.
Přidejte najemno nasekanou cibulku (prima je i petržel a pažitka) a tvaroh a dochuťte citronovou šťávou, hořčicí, worcesterem, solí a čerstvě mletým pepřem.
03.
Pomazánku nechte chvíli odležet, potom natřete na plátky chleba a podávejte.
Tip na obměny
Pomazánku můžete zjemnit majonézou nebo dát naopak dietnější tvaroh (nicméně plnotučné mléčné výrobky jsou zdravější), přidat kyselé okurky, vařená vajíčka, sušená rajčata nebo třeba kapary.
Mrkněte se na další 2 zdravé pomazánky z tvarohu, jsou za chvíli hotové a s tuňákovou si v ničem nezadají.