Článek
01.
Oloupejte a na jemno nastrouhejte kousek čerstvého křenu. Otevřete plechovky s tuňákem a nechte okapat šťávu.
DALŠÍ INSPIRACE
02.
Okapaného tuňáka dejte do větší mísy a vidličkou ho rozmačkejte na jemnou hmotu. Přidejte čerstvý sýr, křen, hořčici a citronovou šťávu, osolte, opepřete a řádně promíchejte.
03.
Ochutnejte, a případně dolaďte ještě kapkou citronové šťávy a špetkou soli. Pomazánku nechte chvíli rozležet a podávejte s tmavým pečivem nebo dobrým chlebem. Do mističek nadrobno nakrájejte červenou cibuli a kyselé okurky a nechte strávníky, ať si pomazánku doladí podle své chuti.
Můj tip: Když víte, že nikomu z těch, kterým budete pomazánku servírovat, nevadí čerstvá cibule, společně s kyselými okurkami ji zamíchejte přímo do ní, chutě se tak víc propojí.
Zkusíte tuhle výbornou pomazánku, nebo raději vyrobíte jinou? Podívejte se tedy i na recept na zdravou pomazánku z červeného zelí a ořechů, pomazánku z uzeného kuřete nebo třeba vegetariánskou pomazánku z tofu, která je hotová do 5 minut!