Hlavní obsah
3,6
(28)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jednoduchá pomazánka z tuňáka získá „grády“, když do ní přidáte kousek strouhaného čerstvého křenu. Ten navíc dokáže účinně bojovat proti bakteriím i virům, takže když vás trápí nachlazení a nechce se vám vařit, je tenhle recept přímo pro vás.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
  • 150 g čerstvého sýra
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička křenu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
K podávání:
  • 4 ks tmavého pečiva
  • 1 ks červené cibule
  • 4 ks kyselých okurek
Článek

01.

Oloupejte a na jemno nastrouhejte kousek čerstvého křenu. Otevřete plechovky s tuňákem a nechte okapat šťávu.

02.

Okapaného tuňáka dejte do větší mísy a vidličkou ho rozmačkejte na jemnou hmotu. Přidejte čerstvý sýr, křen, hořčici a citronovou šťávu, osolte, opepřete a řádně promíchejte.

03.

Ochutnejte, a případně dolaďte ještě kapkou citronové šťávy a špetkou soli. Pomazánku nechte chvíli rozležet a podávejte s tmavým pečivem nebo dobrým chlebem. Do mističek nadrobno nakrájejte červenou cibuli a kyselé okurky a nechte strávníky, ať si pomazánku doladí podle své chuti.

Můj tip: Když víte, že nikomu z těch, kterým budete pomazánku servírovat, nevadí čerstvá cibule, společně s kyselými okurkami ji zamíchejte přímo do ní, chutě se tak víc propojí.

Zkusíte tuhle výbornou pomazánku, nebo raději vyrobíte jinou? Podívejte se tedy i na recept na zdravou pomazánku z červeného zelí a ořechů, pomazánku z uzeného kuřete nebo třeba vegetariánskou pomazánku z tofu, která je hotová do 5 minut!

Související témata:

Načítám