Článek
Postup
01.
Hovězí maso osolte, opepřete a smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, nasekanými bylinkami a kořením.
02.
Listové těsto vyválejte na pomoučněném vále na obdélník, poté jej zarolujte a z rolády nakrájejte asi osmnáct 2,5cm koleček. Dlaní je rozmáčkněte a ze vzniklých placek vyválejte kolečka o průměru asi 8 cm.
SLANÉ OBČERSTVENÍ PRO MLSNÉ JAZÝČKY
03.
Doprostřed vyválených koleček rozdělte lžící masovou náplň a přehnutím těsta ze třech stran k sobě vytvořte trojúhelník. Spoje pečlivě stiskněte a touto stranou dolů vyskládejte trojúhelníky na plech vyložený pečicím papírem.
04.
Masové trojhránky potřete vajíčkem a posypte sezamem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.
A co třeba sladké šátečky plněné hruškami, ořechy a čokoládou?