Hlavní obsah
3,1
(63)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Lámete si hlavu, co přinést na večírek nebo čím potěšit plánovanou návštěvu? Připravte božské masové trojhránky. Není nic jednoduššího než skrýt lahodné překvapení do křehkého listového těsta.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
18 trojhránků
Náplň
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks cibule
  • 3 snítky čerstvého oregana
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 1 lžička nového koření
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
Těsto
  • 500 g listového těsta
  • 1 hrst hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 10 g černého sezamového semínka
Článek

Postup

01.

Hovězí maso osolte, opepřete a smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, nasekanými bylinkami a kořením.

02.

Listové těsto vyválejte na pomoučněném vále na obdélník, poté jej zarolujte a z rolády nakrájejte asi osmnáct 2,5cm koleček. Dlaní je rozmáčkněte a ze vzniklých placek vyválejte kolečka o průměru asi 8 cm.

03.

Doprostřed vyválených koleček rozdělte lžící masovou náplň a přehnutím těsta ze třech stran k sobě vytvořte trojúhelník. Spoje pečlivě stiskněte a touto stranou dolů vyskládejte trojúhelníky na plech vyložený pečicím papírem.

04.

Masové trojhránky potřete vajíčkem a posypte sezamem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.

A co třeba sladké šátečky plněné hruškami, ořechy a čokoládou?

Načítám