Článek
Z citronu většinou vyždímáte šťávu a zbytky vyhodíte. Podobně i slupka z mandarinky letí ihned po oloupání do koše, a přitom je to škoda! Kůra z chemicky neošetřených pomerančů nebo citronů (tedy v bio kvalitě) má v kuchyni široké použití. Jak si ji připravit a jak kůru používat, jsme vám už radili. Tentokrát jsme vybrali dva tipy čistě dekorativní a dva naopak praktické.
Společným jmenovatelem práce s citrusy je dobře nabroušený malý nůž a samozřejmě trpělivost. V případě okrasných srolovaných kytiček z kůry je bonusem jejich přirozená vůně, kterou můžete ještě podpořit pokapáním esenciálním olejem. Samostatnou kapitolou je rozkrojený citron se solí umístěný v ložnici. Lidé s alergií nebo astmatem nedají na tento babský recept dopustit a pravidelně, zhruba po pěti až sedmi dnech, plody vyměňují. Reakce kyselin v citronu se solí totiž stojí za intenzivním osvěžením vzduchu kolem.
Znáte nějaké jiné využití citrusů? Napište nám!