Hlavní obsah
3,9
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Patříte mezi milovníky filmů? V tom případě ve vašem kuchařském repertoáru nesmějí chybět ani tři vejce do skla!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 12 ks vejce
  • 2 lžíce octa 8%
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce másla
  • 1 svazek čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Do vajíček špičkou nože nebo jehlou vyvrtejte malinkou dírku (ta spolu s octem slouží k tomu, aby skořápka při vaření nepraskla) a vložte je do okyselené vroucí vody. Pět minut povařte a pak vajíčka zchlaďte pod studenou vodou. Bílek by měl být uvařený a žloutek přitom pořád tekutý.

02.

Opatrně vajíčka oloupejte, rozdělte do 4 sklenic a nožem je trochu nařízněte. Pokapejte rozpuštěným máslem, osolte a posypejte nasekanou pažitkou. Výborná jsou také s parmezánem, kaviárem nebo ochucenými oleji.

Máte radši vejce natvrdo? Podívejte jak na ně.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 500,09 kJ
Bílkoviny76,45 g
Tuky80,63 g
Sacharidy10,15 g
Sůl14,02 g
SAFA29,76 g
Vláknina0,71 g
Cukry4,86 g
Související témata:

Načítám