Hlavní obsah

Tři skvělá jídla z bramboráků

Foto: Petr Makovička

Z bramborákového těsta uděláte spoustu dobrotFoto: Petr Makovička

Bramboráky, cmunda, harule. Mnoho krajů má pro tuhle pochoutku svůj vlastní název a je jen málo lidí, kteří by jí odolali. V době elektrických robotů už je strouhání legrace, a tak by byla škoda rodinu o tuhle křupavou dobrotu připravit. Vyzkoušejte bramborák zapečený s mletým masem, bramborákovou pizzu nebo sýr pološtiepok v bramboráku!

Článek

Nevím jak vy, ale já osobně bramboráku odolám jen výjimečně. I v restauracích u mě dost často vítězí jídla, jako je ostrá masová směs v bramboráku nebo si bramboráčky dávám aspoň jako přílohy či podsypané kysaným zelím. A protože nápadů není nikdy dost, vyzkoušela jsem i tyto tři recepty, samozřejmě doplněné o své oblíbené ingredience!

A jak připravujete bramborákové těsto vy a jaká různá jídla z nich děláte? Napište nám do diskuze pod článkem.

Související témata:

Načítám