Hlavní obsah

Tři rychlé večeře, které zasytí – a ještě skvěle chutnají

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Svátky jsou za námi a s nimi i honička v kuchyni. Je čas si trochu odpočinout. Připravte si jídla, která vám zaberou maximálně 30 minut a nají se celá rodina. A ještě si pochutná!

Článek

Představte si, že přijdete do kuchyně, půl hodiny vaříte a máte hotovou večeři pro celou rodinu. Nevěříte, že je to možné? Jde to, a navíc si pochutnáte! Všechny dnešní tipy jsou celkem zdravé, a tak se ani nemusíte bát, že se podepíšou na vaší figuře nebo naruší plán novoroční diety.

Cizrnová polévka s chilli

Na 4 porce potřebujete:

  • 800 g cizrny ve slaném nálevu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 limeta
  • 2 chilli papričky
  • 1 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1 lžíce kvalitního olivového oleje
  • čerstvý koriandr
  • sůl a pepř
Foto: Jakub Jurdič

Do polévky patří čerstvý koriandr a chilli. Chilli papričky navíc krásně zahřejí během chladných dnů!Foto: Jakub Jurdič

Postup

01.

V hrnci zpěňte na lžíci másla cibuli nakrájenou najemno. Pak přidejte scezenou cizrnu, promíchejte a zalejte zeleninovým vývarem. Vařte asi 5 minut, pak přidejte chilli papričku nakrájenou na větší kusy a chvíli povařte. Papričku vyndejte a polévku rozmixujte ponorným mixérem najemno. Přidejte koriandr a druhou chilli papričku posekané najemno, šťávu z limetky, sůl a pepř. Vše promíchejte a podávejte pokapané několika málo kapkami kvalitního olivového oleje.

Špagety s olivovo-rajčatovým pestem

Na 4 porce potřebujete:

  • 500 g špaget
  • 200 g černých oliv
  • 200 g sušených rajčat v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml kvalitního olivového oleje do pesta + 40 ml k podávání
  • 100 g piniových ořechů
  • 100 g parmazánu
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
Foto: Jakub Jurdič

Olivy, sušená rajčata, kvalitní olivový olej a parmazán? Blesková italská kuchyně, kterou nikdo nepohrdne!Foto: Jakub Jurdič

Postup

01.

Špagety dejte vařit do osolené vroucí vody a vařte je podle návodu na obalu (nebo zkuste domácí podle tohoto receptu!). Do vyšší úzké nádoby dejte olivy, sušená rajčata s trochou oleje, ve kterém byla naložená, olivový olej a česnek a vše rozmixujte na jemnou kaši. Pak přidejte piniové ořechy, parmazán, sůl a pepř a vše znovu rozmixujte, dokud nevznikne hladké pesto. Pesto vmíchejte do uvařených těstovin, dochuťte solí a pepřem a pokapejte pár kapkami olivového oleje.

Salát se ztraceným vejcem

Na 4 porce potřebujete:

  • 400 g libovolné směsi salátů
  • 2 mrkve
  • velké zelené jablko
  • 4 vejce (ideálně velikosti L)
  • 200 ml octa
  • 150 g sušené šunky
  • 180 g zakysané smetany
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • sůl a pepř
Foto: Jakub Jurdič

Salát se ztraceným vejcem je sázka na jistotu! Zasytí, navíc vypadá i chutná luxusně!Foto: Jakub Jurdič

Postup

01.

Saláty natrhejte do misky a promíchejte. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na sirky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Jablko důkladně omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na drobné kostky. Sušenou šunku nakrájejte na kostky a krátce nasucho opečte na pánvi, vysušte a přidejte vše k salátu.

02.

V hrnci přiveďte vodu k varu, těsně před tím, než začne voda bublat, přidejte ocet. Vajíčko vždy vyklepněte do hrnku, ve vroucí vodě s octem udělejte vír a vajíčko do něj opatrně vlijte. Vajíčko vařte tři minuty, aby žloutek zůstal tekutý. Hotové vejce dejte na salát, rozkrojte, osolte, opepřete a dolaďte dresinkem ze zakysané smetany a dijonské hořčice.

Stále hledáte nové recepty na chutné večeře? Tady si vybere opravdu každý!

Načítám