Hlavní obsah

Tři čerstvé pomazánky, které chutnají po jaru. Pusťte se do nich!

Foto: David Háva

Máte po ruce nějaké bylinky? Využijte je v těchto skvělých jarních pomazánkáchFoto: David Háva

Jaro je plné vůní, přeneste je i do kuchyně! Zkuste naše jarní pomazánky plné chutí a čerstvých bylinek. V kombinaci s křupavým pečivem jim rozhodně neodoláte.

Článek

Pomazánky jsou výbornou variantou na lehkou a zdravou večeři. Jako základ pro ně potřebujete často nějaký sýr, tvaroh nebo jogurt. Nejlepší volbou je, když si některou z těchto surovin vyrobíte pěkně podomácku. Není totiž nic snazšího a zároveň chutnějšího!

Například příprava domácí lučiny vám opravdu zabere jen chviličku. Budete k ní potřebovat 2 velké kelímky opravdového poctivého bílého jogurtu, kelímek smetany a trochu soli. Vše důkladně promíchat a dát do sítka vyloženého plátýnkem. Pak už jen dejte na 24 hodin do chladu odkapávat syrovátku, a lučinu máte hotovou. Pak už jen stačí přidat hrst oblíbených bylinek a v kombinaci s křupavým pečivem máte hotovou dokonalou večeři.

Jaká je vaše nejoblíbenější pomazánka? Máte rádi klasiku nebo experimentujete?

Načítám