Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli opečte dozlatova. Přidejte cukr a nechte rozpustit. Míchejte asi tři minuty, poté přidejte protlak, najemno pokrájený česnek, římský kmín a uzenou papriku. Asi minutu společně opékejte na mírném žáru.
02.
Zalijte worcesterskou omáčkou a bourbonem. Nechte vypařit tekutinu a přidejte krájená rajčata a bobkový list. Osolte, opepřete a přiveďte k varu.
03.
Kuřecí prsa lehce osolte. Do pekáčku nebo do hrnce, který můžete dát do trouby, vložte maso a zalijte ho omáčkou. Přilijte ještě asi decilitr vody, přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině a půl by mělo být maso měkké. Vyndejte ho z omáčky a natrhejte na vlákna a podávejte.
Tip
Maso s omáčkou podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.
Milujete dobré kuře s vynikající omáčkou a s rýží? A aby to nedalo moc práce? Dejte si rychlé kuře teriyaki, sladkokyselé kuře sweet and sour anebo výtečné filipínské kuře adobo. A jestli dáváte přednost tradičním českým receptům, připravte si krémové kuře na paprice.