Článek
Postup
01.
Trhané maso nejsnadněji připravíte z kuřecích prsou – stehna jsou sice šťavnatější, ale je pak více práce s jejich obíráním.

Koření i maso můžete obměňovat dle své chuti, hodí se i vepřová plec či krkovice, hovězí krk a plec nebo krůtí prsaFoto: Jakub Jurdič
02.
Maso z obou stran osolte a opepřete a ve velkém hrnci opečte na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndejte stranou.

Maso nejprve dozlatova opečteFoto: Jakub Jurdič
03.
Ve výpeku nyní dozlatova opečte i nadrobno pokrájenou cibuli, během restování ji dost osolte. Přidejte nasekaný česnek, papriku, oregano a chilli podle chuti.

Poté ve výpeku orestujte cibuliFoto: Jakub Jurdič
04.
Vmíchejte protlak a nechte vteřinku rozvonět. Zasypejte cukrem, do hrnce vraťte maso, zalijte půl litrem vody nebo tak, aby bylo ponořené, a pod pokličkou ho asi hodinu duste úplně doměkka.

Spolu s protlakem a kořením vše poduste doměkkaFoto: Jakub Jurdič
05.
Kuře vyndejte na velký talíř a dvěma vidličkami nebo trhacími vidlicemi na maso ho natrhejte na vlákna.

Pokud trhané maso připravujete častěji, vyplatí se vám investovat do trhacích vidlic.Foto: Jakub Jurdič
06.
Maso vraťte do hrnce, prohřejte s omáčkou a vmíchejte limetovou šťávu. Podle chuti dosolte a můžete podávat!

Pak už maso jen vraťte k omáčce a dochuťte limetkovou šťávouFoto: Jakub Jurdič
07.
Já maso servírovala s černými burgerovými houskami, listem salátu, plátky rajčete a majonézou rozmixovanou s kouskem naložené červené řepy.

Kuřecí maso jsem servírovala s řepnou majonézou a zeleninou v černých burgerových houskáchFoto: Jakub Jurdič
Tip: Takto připravené maso je skvělé i k zamrazení – uvařte ho z větší dávky a vždy tak budete mít po ruce skvělý základ jídel.

Doma si připravíte burgery jako v žádné restauraci!Foto: Jakub Jurdič
Trhané maso je skvělé nejen v máslových houskách, ale i v tortille, rizotu, těstovinách či sendvičích.