Článek
Postup
01.
Z mouky, soli, tuku, vejce a vody vypracujte rukama hladké těsto (kdyby se moc lepilo, přidejte mouku, kdyby bylo naopak příliš drolivé, tak ještě trochu vody) a nechte ho půl hodiny zabalené ve fólii v lednici odpočinout.
02.
Tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkou, vejcem a škrobem, třešně vypeckuje a mandle (použít můžete i čokoládu) nahrubo nasekejte.
03.
Na pomoučeném vále tence rozválejte těsto, přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, potřete tvarohem a posypejte třešněmi a mandlemi. Srolujte do závinu, otočte spojem dolů a potřete rozšlehaným vajíčkem (potřít můžete místo vejcem i mlékem). Pečte asi 45 minut při 180 °C dozlatova.
Tip: Jestli se vám nechce připravovat vlastní těsto, jednoduše použijte kupované listové.
Pokud jste také podlehli raw stravě, připravte si třešňový dort.