Hlavní obsah
3,4
(44)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Sezona třešní je tu! Upečte si koláč z křehkého máslového těsta s lahodnou tvarohovou náplní a navrch s vrstvou kokosové drobenky.

40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 ks žloutků
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
Drobenka
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 70 g kokosu
  • 50 g másla
  • 1 ks žloutků
  • 50 g cukru krupice
Na dohotovení
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 ks vejce
  • 500 g třešní
Článek

Postup

01.

Nejdřív připravte drobenku. Všechny ingredience dejte do misky a pomocí prstů vytvořte drobivou směs. Dejte ji do lednice.

02.

Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, citronovou kůru, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte pokrájené máslo, vejce a žloutek. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto bez hrudek. 

03.

Těsto vyválejte na velikost plechu vyloženého pečicím papírem nebo ho ručně napěchujte tak, abyste vytvarovali i okraje. Plech dejte na chvilku do lednice.

04.

V misce prošlehejte tvaroh s cukrem a vejcem. Můžete přidat i lžíci vanilkového pudinkového prášku. Připravenou náplň pak rozetřete na těsto. 

05.

Navrch pak rovnoměrně rozložte vypeckované třešně. Nakonec koláč posypte vychlazenou drobenkou. 

06.

Koláč pečte 35 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Po upečení nechte vychladnout a nakrájejte na řezy. 

Třešňový dezert? To není jen bublanina! Zkuste 3 originální třešňové sladkosti

Energetická hodnota celkem - 1 plech 20 × 30 cm
Energie20 785,3 kJ
Bílkoviny116,63 g
Tuky225,8 g
Sacharidy608,88 g
Sůl1,01 g
SAFA120,67 g
Vláknina27,06 g
Cukry355,9 g
Související témata:

Načítám