Článek
Postup
01.
Nejdřív připravte drobenku. Všechny ingredience dejte do misky a pomocí prstů vytvořte drobivou směs. Dejte ji do lednice.
02.
Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, citronovou kůru, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte pokrájené máslo, vejce a žloutek. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto bez hrudek.
03.
Těsto vyválejte na velikost plechu vyloženého pečicím papírem nebo ho ručně napěchujte tak, abyste vytvarovali i okraje. Plech dejte na chvilku do lednice.
04.
V misce prošlehejte tvaroh s cukrem a vejcem. Můžete přidat i lžíci vanilkového pudinkového prášku. Připravenou náplň pak rozetřete na těsto.
05.
Navrch pak rovnoměrně rozložte vypeckované třešně. Nakonec koláč posypte vychlazenou drobenkou.
06.
Koláč pečte 35 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Po upečení nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.
Třešňový dezert? To není jen bublanina! Zkuste 3 originální třešňové sladkosti