Hlavní obsah

Třešňový dezert? To není jen bublanina! Zkuste 3 originální sladkosti

Foto: Greta Blumajerová

Po dusivé bublanině plné pecek tohle léto ani nevzdechneteFoto: Greta Blumajerová

Nejlépe prý chutnají třešně ze sousedovy zahrádky, ale dnešní zákusky jsou tak dobré, že snesou snad i ty kupované. Zkusíte vláčný tvarohový závin, tradiční americký páj nebo raději kokosové nanuky?

Článek

Nic proti klasické bublanině, ale dávat do dezertů třešně i s peckou je podle mého názoru čirá zlomyslnost! No vzpomeňte si sami, kolikrát jste si o ni málem vylomili zub nebo se báli, že se s ní zadusí vaše hladové dítko.

I proto v redakci lobujeme za důsledné vypeckovávání a zároveň trochu originálnější dezerty – tento červen vládne křehký americký páj, vláčný závin s tvarohem a mandlemi a osvěžující nanuky, do kterých místo smetany přijde kokosové mléko (znáte to pravidlo o třešních a mléce…).

Souhlasíte s tím, že nejlepší třešně jsou ty natrhané zpoza plotu nebo na výletě u cesty :-)?

Související témata:

Načítám