Hlavní obsah
3,1
(60)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Křupavý korpus a jemný krém s chutí vanilky, k tomu kopec třešní a na stole máte dokonalý dezert na letní odpoledne u kávy.

40 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Korpus
  • 100 g hladké mouky
  • 70 g mandlí
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 ks žloutků
  • 80 g másla
  • 1 lžíce kakaa
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce škrobu
  • 200 g cukru moučka
  • 1 ks vanilkového lusku
K dokončení
  • 1 hrnek třešní
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 1 lžička škrobu
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte mouku, nasekané mandle, cukr, kakao a promíchejte. Přidejte nakrájené máslo, žloutek a vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Hotové těsto vyválejte na velikost kulaté dortové formy. Formu vyložte pečicím papírem, položte na něj těsto a dejte do chladu. 

02.

Do mísy dejte mascarpone, tvaroh a prošlehejte s cukrem. Přidejte semínka z vanilkového lusku, vejce, škrob a ušlehejte hladký krém. Hotovou náplň naneste na těsto, uhlaďte a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 20 minut, pak teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dál, minimálně půl hodiny. 

03.

Po upečení nechte koláč vychladnout a dejte ho aspoň na 2 hodiny do chladu. Mezitím vypeckujte třešně, dejte je do rendlíku, přidejte skořicový cukr a trochu vody. Směs zahřejte a krátce povařte. Škrob rozmíchejte v trošce vody a přidejte do rendlíku, promíchejte a když směs trochu zhoustne, stáhněte ji z ohně.

04.

Třešňovou směs naneste na vychladlý koláč. Nechte ještě chvíli v chladu a pak nakrájejte. 

Můžete zkusit také naše krémové cheesecake řezy s červeným vínem

Energetická hodnota celkem - 12 porcí
Energie20 752,8 kJ
Bílkoviny79,02 g
Tuky337,31 g
Sacharidy401,02 g
Sůl0,98 g
SAFA181,64 g
Vláknina16,45 g
Cukry302,49 g

Načítám