Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte mouku, nasekané mandle, cukr, kakao a promíchejte. Přidejte nakrájené máslo, žloutek a vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Hotové těsto vyválejte na velikost kulaté dortové formy. Formu vyložte pečicím papírem, položte na něj těsto a dejte do chladu.
02.
Do mísy dejte mascarpone, tvaroh a prošlehejte s cukrem. Přidejte semínka z vanilkového lusku, vejce, škrob a ušlehejte hladký krém. Hotovou náplň naneste na těsto, uhlaďte a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 20 minut, pak teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dál, minimálně půl hodiny.
03.
Po upečení nechte koláč vychladnout a dejte ho aspoň na 2 hodiny do chladu. Mezitím vypeckujte třešně, dejte je do rendlíku, přidejte skořicový cukr a trochu vody. Směs zahřejte a krátce povařte. Škrob rozmíchejte v trošce vody a přidejte do rendlíku, promíchejte a když směs trochu zhoustne, stáhněte ji z ohně.
04.
Třešňovou směs naneste na vychladlý koláč. Nechte ještě chvíli v chladu a pak nakrájejte.
Můžete zkusit také naše krémové cheesecake řezy s červeným vínem.