Článek
Postup
01.
Oddělte bílky od žloutků a žloutky ušlehejte do husté a nadýchané pěny. Pak do nich postupně přidávejte olej, podmáslí a citronovou kůru.
02.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a postupně zašlehejte do směsi, až vznikne hladké těsto.
03.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto pak nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
BUBLANINU MÁME RÁDI
04.
Třešně vypeckujte. Posypte je skořicovým cukrem a promíchejte je, aby byly v cukru obalené. Pak je nasypte na těsto.
05.
Bublaninu pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení ji můžete ještě poprášit moučkovým cukrem.
Co dalšího můžete udělat z třešní? Třešňový džem jako od babičky nebo si upečte třešňové sušenky či čokoládový koláč s třešňovou omáčkou.