Článek
Postup
01.
Do mísy dejte na kousky nakrájené změklé máslo. Přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna.
02.
Pak do směsi postupně zašlehejte jeden žloutek po druhém. Nakonec vmíchejte střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch dejte okapané třešně a koláč vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
03.
Bílky dejte do skleněné nebo nerezové misky a spolu s cukrem je šlehejte ve vodní lázni, dokud nezhoustnou. Pak je stáhněte a šlehejte do vychladnutí a vmíchejte kokos.
04.
Bílkovou směs naneste na předpečený koláč, vložte zpět do trouby a pečte další půlhodinku. Po vychladnutí nakrájejte na řezy.
Doporučujeme ještě báječnou citronovo-makovou bábovku nebo jogurtovou bublaninu s mraženým ovocem.